VerderTerug

INLEIDING 

 

De Consumentenbond, de Stichting Verliespolis, de Stichting KOERSPLAN de weg kwijt,  de Stichting Woekerpolis Claim, de Ombudsman FinanciŽle Dienstverlening, TV programma KASSA,
De Stichting Spaardersbelangen, de FIOD/ECD, de AFM,  het ministerie van FinanciŽn, Kamerfracties, de Rechtbank, tientallen dagbladen en periodieken.
Allen besteedden ze aandacht aan het product Koersplan van Aegon.
Het product werd 685.000 keer verkocht.
Hier een relaas van een werkelijk gedupeerde. Van begin tot het eind. Met bewijsstukken.  

Een verhaal over geld, cijfers en vooral gevoel. Vreugde, verbazing, ongeloof, machteloze woede, frustratie, spijt, spot en vastberadenheid tegen arrogantie, onfatsoen en schaamteloosheid.  Maar toch ook met een knipoog geschreven over ďliegen of het gedrukt staatĒ.
Het is geen wetenschappelijke verhandeling, maar een verhaal, geschreven vanuit de emotie van een eenvoudig ondernemer met gezond verstand. Een ondernemer, die niet wil pikken wat 'm is overkomen, maar wel moet, omdat de deur aan de andere kant dicht blijft.
Fictie en werkelijkheid door elkaar. "Als de bedragen in de miljarden gaan lopen, kan ik er wel eens een eurootje naast zitten !"

Dit verhaal is vooral ook geschreven voor de honderdduizenden mededeelnemers aan KoersPlan.
Een relaas van 16 jaar ervaring met een veelbelovende, maar uiteindelijk weinig opleverende beleggingsovereenkomst.  En het waarom daarvan.
Het echte leven is het niet waard je druk te maken over geld, dat je toch over had, maar misschien kunnen we ons wel een beetje druk maken over de manier waarop sommigen denken vanuit een ivoren toren met ons te kunnen omgaan.

De in de tekst genoemde bedragen betreffende mijn overeenkomst zijn exact juist. Andere bedragen daaruit voortvloeiend zijn aannames, zodat de omvang wat inzichtelijk kan worden gemaakt.

Veel plezier met een treurige aangelegenheid.

                                                                                  Jan van En
                                                                                  januari 2010.

.